Wie ben jij?

Ik werk het liefst met jou als jij in grote lijnen weet wat je wil. Je hebt voor ogen hoe jouw website eruit moet zien maar de kennis, tijd of ervaring ontbreekt je om echt aan de slag te gaan. Wat de reden ook is, je wilt gewoon een mooie, eenvoudige website en het liefst zo snel mogelijk.

Jij bent iemand die:

Hoe zou het zijn als jij al binnen een paar uur gewoon een mooie, eenvoudige website hebt?

En heb je het gevoel dat jij met mijn hulp en begeleiding jouw gewoon mooie, en eenvoudige website wil bouwen…

Deze afspraak doen, in principe, online en is bedoeld om kennis met elkaar te maken, af te stemmen wat de bedoeling is en of we kunnen samenwerken.

Want hoe gaaf is het als jij met een paar uur al jouw eigen website hebt?

Praktisch

Ik bouw of help jou bij het bouwen van gewoon een mooie, eenvoudige website op basis van:

Klik hier als je meer achtergrond wilt over domeinnamen, hosting, het Astra theme en plug-ins.

Achtergrondinformatie voor het (laten) bouwen van een website

Ik ga er vanuit dat je je al wat hebt verdiept in hoe je een website bouwt maar als je dat nog niet eerder hebt gedaan kom je in een oerwoud van mogelijkheden terecht. Het lijkt me daarom goed om kort een aantal termen te verduidelijken.

Heb je al kennis van termen als WordPress, theme’s of plug-ins dan kun je dit stuk overslaan en voor jezelf bedenken of je met mij in zee wilt gaan ;-).

Domeinnaam en Hosting

Toch een paar stappen voordat je aan de slag kunt met het bouwen van jouw website met het Astra thema en de plugin Elementor. Je hebt een domeinnaam nodig voor jouw eigen website. Zie het als een adres op internet waar jij met jouw praktijk te vinden bent. Kies een logische en duidelijke, bij voorkeur korte naam.

Naast een domeinnaam heb je een ‘gastheer’ nodig voor jouw website, dit noemt men hosting. Zie hosting simpelweg als opslagruimte op het internet, waarbij termen worden gebruikt als: hostingprovider of hosting.

Nu je dit weet kun je kijken wie jij als hostingprovider kiest. De keus is aan jou.

Zo, je hebt een domeinnaam, de hosting is geregeld dus nu aan de slag…

TIP!
Via deze link registreer je jouw hosting en domeinnaam registreren met een leuke welkomstkorting.

Mijn ervaringen met dit bedrijf zijn positief. Bijkomend voordeel vind ik dat je meerdere domeinnamen (websites) op één hosting kunt laten draaien.

WordPress

Een website is ergens mee gemaakt net als je bijvoorbeeld een tekstverwerkingsprogramma gebruikt voor het schrijven van teksten op een computer. WordPress is één van de meest gebruikte programma’s en relatief eenvoudig in gebruik. Daarnaast is het een programma waarvoor legio specifieke extra uitbreidingen in de vorm van plugins beschikbaar zijn.

Jij had al gekozen voor WordPress om jouw website in te bouwen en misschien heeft jouw hostingprovider WordPress zelfs al voor jou geïnstalleerd zodat je gelijk aan de slag kunt. Als de installatie nog uitgevoerd moet worden dan is het vaak een simpele handeling (soms letterlijk 1 klik) om WordPress te installeren.

Zie je het installeren van WordPress niet zitten, dan assisteer ik je daar graag bij.

Het dashboard

WordPress is geïnstalleerd, je hebt ingelogd en je komt op het zogenaamde dashboard terecht. Hier begint de magie… of eigenlijk was dat al begonnen met het besluit jouw eigen bedrijf te starten en zelf jouw website te bouwen.

Het dashboard is de locatie waar je:

Het thema Astra

Je hebt gekozen voor het thema Astra.

Een thema waar je ongelooflijk veel kanten mee op kunt. Wil je één pagina of wil je er twintig… Wil je een standaard layout of elke pagina iets anders? Je zegt het maar. Belangrijk is dat een website op meerdere apparaten goed leesbaar en niet te vergeten ook SNEL is! Met het thema Astra is dit allemaal goed geregeld.

Een thema is eigenlijk een soort van basis waarin een aantal zaken vooraf ingesteld zijn. Denk aan lay-out, kleuren en lettertypes. Het is aan jou of je daar gebruik van wilt maken. Voor mij heeft dit thema als allergrootste voordeel dat het light en responsive is wat betekent dat een website er goed uitziet op een desktop of laptop, op een tablet en op een telefoon. En zeker dat laatste is belangrijk omdat steeds meer mensen van alles op hun telefoon doen.

layout, kleur, afbeeldingen

Elementor een plugin

Als Astra al dan zo’n goed thema is wat is dan de reden dat je nog een extra programma gebruikt? In dit geval de plugin Elementor.

Elementor is, wat mij betreft, de plugin die het bouwen van een website zoveel meer geeft, naast gemak kun je vrijwel elke ‘look’ aan een website geven die jij wilt. Zodra je de logica achter Elementor ziet besef je dat het maken en bijhouden van jouw website echt mogelijk is…

Natuurlijk zijn de ‘kunstjes’ en uitgebreide lay-out mogelijkheden, lettertypes en kleuren prachtig om te gebruiken en toe te passen. Het meest belangrijke bij het opzetten van een website is de boodschap die jij met jouw website wilt uitdragen. Hoe ‘eenvoudiger’ jouw website is hoe duidelijker een boodschap overkomt is mijn ervaring.

Een aantal voordelen van Elementor